Tuesday, April 11, 2017

Yasukuni Jinja - 靖国神社

Egy elég komoly szentélyről van szó, ami a császári palota közelében található. Leginkább arról nevezetes, hogy a II. Világháborúban elhunyt hősök tiszteletére állították, aminek a környező országok valamiért nem tudnak túlságosan őszintén örülni. :D  (A részletekbe most nem akarok belemenni annyira...) Mindenesetre hanami helyszínnek sem utolsó, így hát el is látogattunk ide a csapattársakkal...

Már régóta tervben volt, hogy majd eljövünk ide piknikezni, ha itt hanami. Mindenki hozza a családját, én meg a... kabátomat... :D (De így legalább volt mire ülnöm. :D) Veszünk enni-innivalót a közeli hanami vurstliban, és jót dumálunk meg sétálunk meg ilyenek. Szerencsére aznap jó idő volt, úgyhogy egész jól meg is tudtuk valósítani ezt a tervet. :)



This is a rather large shrine close to the imperial palace. It's mostly famous for having been erected for the Japanese heroes who died in the Second World War. Which doesn't seem to be very popular among the neighboring countries for some reason... :D (I don't really want to go into the details though...) In any case, it's a rather cool hanami spot as well, so we took a visit here with my teammates...

We'd been planning for a long time that we'd come here for a picnic when it's hanami time. Everyone would bring their families, and as for me... Well... I'd bring my coat... :D (But at least this way I had something to sit on. :D) We'd buy some food and drinks in the nearby hanami festival, have some great chats and a refreshing walk. That sort of stuff. Fortunately the weather was outstanding that day, so we managed to execute this plan quite nicely. :)



皇居の近くにある結構でかい神社だね、これ。
日本の第二次世界大戦で亡くなったヒーロー達のために建てられたもの。
なぜか、周りの国はあまり好きじゃないと聞いたね。 :D
(詳しい話はしたくないけど…)
とりあえず、花見スポットとしてもなかなかいい場所なので、チームメート達とちょっとここに行ってきたね…

「花見の時にここにピクニックに行こう」って計画が昔からあったね。
皆家族も、まぁ、私はとりあえずコートを連れて行って… :D
(でも、これでせめてコートに快適に座れたね。 :D)
近くの花見フェスで食べ物も飲み物も買って、ワイワイして散歩してって感じでね。
幸運のことにその日は天気が晴れたので、この計画の実施もなかなかよかたね! :)


Ja, és nem is csak maga a szentély számít hanami helyszínnek, hanem van a közelében egy folyó meg egy jó nagy park, ahol mindenütt tobzódnak a cseresznyefák. Meg persze a szentély területén is. Ahol amúgy éppen japán standup-ot nyomott egy csávó (ez van a fenti képen), amit rengetegen néztek, és még többen járkáltak fel-alá, mint a csirkék, úgyhogy nem tudtam nagyon odafigyelni rá... Szóval ja, volt sok szép nyílófélben levő cseresznyefa, meg jó nagy tömeg is. :D Nézzétek:

By the way, besides the shrine itself, there are quite a few other places in the neighborhood that are well suited for hanami: there's a river and a large park overflowing with cehrry trees. And of course there are quite a few in the area of the shrine as well. Where some guy was performing a Japanese stand-up comedy (shown in the above picture), that a lot of people were enjoying, and a lot more people were just going around randomly like chickens, so I couldn't really pay much attention... All in all, there were lots of cherry trees about to blossom and lots of people too. :D Take a look:

あ、そして神社そのものいい花見スポットだけど、それ以外にも近くに川も、公園もあって、そこも桜いっぱいでね。
まぁ、神社のエリアもそうだけど。
そう言えば、そこはちょうど誰かが落語してて(上の写真にも写ってる)、たくさんの人が観てましたね。
でも、鶏みたいにランダムに歩いてた人達のほうがそれよりもはるかに多かったので、全然そこに集中できなかったなぁ…
まっ、とりあえず、咲くところの桜も、それを観てる人もいっぱいいたね。 :D
ここ見ろ:

https://goo.gl/photos/Q1Fx1iBVfhR2Tafc7

No comments:

Post a Comment