Wednesday, May 2, 2018

Virágtenger - Sea of flowers - 花の海

Tavasszal Japánban is kivirul a természet, legalábbis ahol nincs leöntve az egész környék betonnal. :D Ilyenkor sokfelé lehet menni virágokat nézegetni. Az egyik leghíresebb ilyen hely a Hitachi Tengerparti Park az Ibaraki prefektúrabeli Hitachinaka városban. Tőlünk ráadásul kb. 2 óra vonattal, úgyhogy pont belefér egy egynapos kirándulás. Nem is hagytuk ki az alkalmat...

In spring, nature comes to life in Japan too. At least where the whole place is not covered with concrete. :D There are a lot of opportunities to watch some flowers everywhere around this time of the year. One of the most famous places is the Hitachi Seaside Park in the town of Hitachinaka in Ibaraki prefecture. It's about 2 hours by train from my home, so it's an ideal target for a one-day trip. So we didn't miss the chance...

春に日本の自然も元気な緑色になる。
まぁ、コンクリートばかりじゃない場所でね。 :D
この時期に色んな花を観る機会が出てくる。
その中、一番有名な場所の一つは、茨城県のひたちなか市のひたち海浜公園である。
私の家から電車で2時間ぐらいの距離にあるので、日帰り旅行にはちょうどいい場所だね!
なので、この機会を使って行ってきたね...


Ahogy a neve is sugallja, ez egy hatalmas park a tengerparton (na jó, óceánparton). Sok különböző részre van felosztva: van többek között egy erdősebb rész, egy hatalmas rét, egy nagy tó szökőkúttal. Nyilván esélyünk se volt az egészet végigjárni, de azért igyekeztünk. :)

As its name suggests, it is a huge park on the seashore (okay, okay, ocean shore). It's divided to several parts: there's a part that feels like a forest, one with a huge clearing, another one with a lake and a large fountain. Among others. We didn't have a chance to wander around all parts, but we did what we could. :)

この公園は、名前の通りに(太平洋の)海岸にある。
園内の複数のエリアの中に森みたいなのも、広い野原のも、大きい池と噴水が付いてるのもあるね。
その他にも色んなのがあって、全部観光できるはずはなかった。
それでもよく頑張った! :)


És amiről leginkább nevezetes ilyentájt, az egy hatalmas domb, ami teljesen be van ültetve kék nemophila virágokkal. (Aki ismeri a magyar nevét a virágnak, az szóljon...) Ezzel reklámozzák a parkot már hónapokkal előre. Minket is ezzel sikerült odacsábítani. És hát minden elismerésem, nagyon lenyűgöző látványt nyújtott. :) Bónuszként piknikeztünk is egyet a domb közelében. Amit egyébként kb. mindenütt lehet a parkban. Sőt, voltak helyek, ahol még osztogattak is műanyag fóliákat, amiken lehet ücsörögni a fűben.

And the most famous of its areas is a hill, completely planted with blue nemophila flowers. The whole park is advertised with this for months before April. That was our main target too. And I was truly amazed. It provided us a very beautiful view. As a bonus, we had a short picnic near that hill. Which is a well-encouraged activity throughout the whole park. In some places, you could even take some sheets for free to sit on in the grass.

で、一番有名なエリアは、青いネモフィーラばっかりの丘。
この時期に何ヶ月間もそれの広告が見えたよ。
私達の一番の目的もそこだったね。
そして、本当に美しかった!
見たことがないほどに美しい眺めだったよ!
そこのお散歩の後、ちょっとしたピクニックもした。
ちなみにピクニックなら、公園全体でお勧めだよ。
無料で使えるレジャーシートもあちこちで置いてあったね。
芝生でその上に座るためにね。


Volt még ezen kívül egy kevésbé reklámozott programpont is. A park egy másik részében ugyanis épp ugyanekkor virágoztak a tulipánok. Egy hatalmas terület pompázott a legkülönfélébb színekben. Hogy őszinte legyek, nem is tudtam, hogy ilyen sokféle van belőle... És ha ennyi nem volt elég, itt lejjebb nézhettek még több képet. :)

Also, there was another thing to see there that received less publicity. The tulips were in full bloom in another area of the park. A really huge field was covered with lots of different colors thanks to it. To be honest, I didn't know there were so many different kinds of tulips. Until now... And if you still haven't had enough, you can see some more pictures below. :)

その他に、もう1つの観るべきエリアがあった。
公園の他の部分でチューリップがちょうど満開だったね。
すっごく広いエリアが、様々な色のチューリップでカバーされて、とっても美しかったよ!
正直に言うと、チューリップがこんなに沢山の種類もあるとは、はじめて知った!
それではまた。
あ、そしてまだ飽きてないなら、下記のリンクでそこで撮った沢山の写真が観れるよ! :)

https://photos.app.goo.gl/aED7zEEYFLHdeDZ23

No comments:

Post a Comment