Sunday, May 28, 2017

Városnézés Budapesten - Sightseeing in Budapest - ブダペストでの観光

Gondolom észrevettétek, hogy volt most egy hosszabb kihagyás itt a blogon. Nos, ennek leginkább az volt az oka, hogy kb. egy hétre hazalátogattam, és közben nem igazán volt időm irogatni. Így most visszatérve gondoltam, hogy az eddigiekkel ellentétben most az ittenieknek mutatom be Budapestet. (Persze ettől még nyilván kell írnom valamit magyarul is. :D) Tekintve, hogy volt 1-2 napom, amikor mászkálhattam a városban...

You've probably noticed that I've gone silent here for a while. Well, the main reason for that was my visiting home for about a week, and I didn't have any time to write stuff. So now that I'm back, I thought I'd introduce Budapest to the Japanese people for a change. Since I had about 1-2 days for some sightseeing in the city...

ブログでちょっとした休みがあったと気付いたはずだと思うね。
その一番の理由は、1週間ぐらい帰国したので、ポストを書く時間があまりなかった。
で、東京に戻ったら、今まで通りの逆に、ブダペストをこっちの人たちに紹介しようと思ったね。
街で1-2日間ぐらいふらふらできたし…



Az estéim közül kb. mindet ivással töltöttem, köszönöm mindenkinek, aki eljött. :D (Remélem nem volt túl rossz másnap melóba menni...) Akire meg esetleg nem jutott időm, attól én kérek elnézést... De elég sűrű volt a program...

I spent most of my evenings with drinking, thanks for everyone who showed up. :D (I hope it wasn't too painful going to work the next day...) And to those I didn't have time for: I'm deeply sorry, but my schedule was rather tight already...

夜は、ほぼ毎回の見に行ったね…
「来てくれた皆、ありがとう」と言いたいが、日本語喋れる人そもそもいなかったなぁ…
(まぁ、私以外に… :P)
にしても、また帰ったら、またの見に行くつもりだよ! :D



Viszont közben volt időm szétnézni Pesten, úgyhogy meg is ragadtam az alkalmat, meg a telefonomat, hogy összehozzak egy jó kis blogos albumot róla. Először is a Gellért-hegyre mentünk fel a családdal, hogy gyönyörködhessünk egy kicsit a pesti panorámában. Szerencsére tiszta volt az idő, úgyhogy jó messzire el lehetett látni. :)

But at least during the day I had some time to have a look at Budapest, so I took the opportunity and my phone to make a nice album for the blog about it. First we climbed the Gellért Hill with my family to embrace the cityscape of Pest a bit. Fortunately the weather was clear so we could see quite far. :)

でも、ついでにブダペストでちょっと観光できる時間もちょっとあったので、この機会(と自分の携帯)を使って、ブログのためのアルバムを作ったね。
ちなみに、ブダペストって、200年前ごろ「ブダ」と「ペスト」と「オーブだ」と言う町から合体されたものだよ。
人口は、200万人ぐらいで、東京に比べるものにもならないね。 :D
真中にドナウ川に挟まれて、東側のペストは平らで広い場所で、西側のブダとオーブだの部分は、山々でちょっと狭い感じの場所だよ。
(もっと贅沢な場所であることも言えるね)
まぁ、山々と言っても、多分普通の丘に過ぎないけど…
その丘の1つ、「Gellért丘」に家族と登った。
まぁ、大した登りじゃなかったが、そこからのペストの景色がすごいので、絶対に見せたかったね。
(まぁ、自分も見たかったが…)
ちなみにこんな感じだよ:


Aztán elsétáltam még a Bálnához, meg a Lágymányosi híd felé, ahol régen annyit futottam. Meg voltam a Parlamentnél is, de ott a politikusok helyett csak a munkások dolgoztak... :D Aztán mielőtt visszajöttem volna, a végén még elmentünk a családdal libegőzni a János-hegyre. Meg ha már ott voltunk, felmentünk a kilátóba is.

Then I walked to "The Whale" (a kinda deserted mall on the shore of the Danube) and to the Lágymányos Bridge in the south where I always went running. I also visited the Parliament, but no politician was working there, only some workmen... :D Afterwards, just before I came back to Tokyo, we went to ride the chairlift of János Hill (or Mount John, whichever way you like it :D) in Buda with my family. We also climbed up to the lookout tower while we were at it.

その後、「クジラ」にも行ったね。
「クジラ」は、ドナウ川の岸にある、でっかい魚に似てるショッピングセンターだよ。
写真でも映っている。
そこから「Lágymányos橋」までの緑の所で前はよくランニングに行った場所だから。
前と比べたらあまり変わってないけど。
途中でちょっと独特の緑の電車「HÉV」と言う奴の写真も撮った。
こいつは、ブダペストを周りの町とつなぐ電車。
線が色々あるが、互いとあまりつながってないので、ちょっともったいないだけど…
その後、国会議事堂にも行ったが、政治家の代わりに労働者1人ー2人しか働かなかったなぁ… :D
(ちなみにアルバムでの一番派手な建物だよ。)
後で、東京に戻る直前に家族とブダの山々にある「János丘」のチェアリフトに乗った。
丘の頂上に見張り台もあるので、そこまでも登った。
そこからのブダペストの景色が何よりだったよ!
観て:


Hát röviden ezzel telt az otthoni (rövid) hetem. :) Majd azért megyek még legközelebb is, menjünk majd akkor is inni! :D Addig is itt vannak a képek ömlesztve:

Well, that was my (short) week at home in short. :) I think that's not the last you saw of me, so let's go drinking next time too! :D Until then, here are the photos I took:

まぁ、大体こんな感じだったよね、うちでの短い1週間。
「次回行ったら、またの見に行こう!」と言いたいが、それはこっちの皆にちょっと難しいかも… :P
まっ、とりあえずそこの写真をここに載せたよ:

https://goo.gl/photos/3szU1CW42Vu9TvsJ6

No comments:

Post a Comment