Saturday, May 6, 2017

A niigatai tengerpart - The seashore of Niigata - 新潟の海岸

Mivel az utóbbi időben meglehetősen kevés alkalmam volt tengerpartra menni, ezért természetesen Niigatában megragadtam az alkalmat, és elsétáltam oda is. Facebookra már posztoltam róla egy rövid albumot a múltkor, de gondoltam, hogy érdemes szólni róla pár szót. Pláne mivel nem csak az az egy strand van ott...

Since I haven't had much of a chance to go to a sea recently, I took this chance in Niigata and walked to the seashore too. I already posted a small album on Facebook about it back then, but I think it's worth a few words here too. Especially because it's not all about that one single beach...

最近海に行く機会が全然なかったので、新潟にいたときにもちろんそこにも散歩したね。
Facebookにそのときにちょっとしたアルバムをもう既にアップしたが、少しでも話したいと思う。
なので、その1つだけのビーチは全てじゃなかったしね…



Maga a tengerpart amúgy végig elég magas, a strand is hiába homokos, elég meredeken kell lefelé menni, mire a vízhez ér az ember. Meg végig a part mentén elég sok hullámtörőt láttam. Végig érződött, hogy nem veszik fél vállról a cunamikat.

The shore itself is quite tall, even at the beach: although it's sandy and all, it's a rather steep walk down until you reach the water. And there were wave breakers all along the shore. It really felt like they're not taking tsunamis lightly.

海岸自体はなかなか高くて、ビーチには砂が置いてあるが、海から屋台まではなかなかの坂道だよ。
その上、海岸に沿ってずーっと波ブレーカーが置いてあったね。
タイ津波警備は半端ないってことが良く見えた。


Ahogy azt már facebook-on is pedzegettem, maga a strand pont olyan volt, mintha a Fallout játékok világában mennék a pusztában, és egyszer csak ott lenne szemben egy település. :D Szerencsére azért nem találkoztam szupermutánsokkal, meg nem másztak elő a vízből mirelurk-ök sem. :D Helyette nyitva volt egy szörfkölcsönző, benne csinos eladólányokkal, meg pár szörfös próbálkozott odalent a vízben. Amúgy viszont egyáltalán nem volt strandidő, szóval eléggé elhagyatott volt a hely.

As I lightly joked about it on Facebook too, the beach itself felt exactly like I was walking in the wilderness of the world of the Fallout games, and then spot a settlement in front of me. :D Fortunately I didn't meet any super mutants, and wasn't ambushed by mirelurks jumping out of the water either. :D Instead, a surfboard-rental place was open with cute girls as the staff there, and a few surfers were trying their luck down in the water. Otherwise the weather wasn't good enough for a usual day at the beach, so the whole place was kinda deserted.

Facebookでも言ったけど、ビーチはすっごく「Falloutってゲームの世界で荒れ地を歩いて、目の前に村落が現れた!」って感じだったよ! :D
幸運のことにSupermutantやMirelurkってモンスターに奇襲攻撃されずに無事で生き延びたね。 :D
そのありえない展開の代わりにサーフボードレンタルの店が開いてて、中には可愛い女の子の店員さんたちが何人もいたね。
海には、サーファー1人-2里も苦戦してたが…
でも、そもそも天気がビーチに遊びに行くほどじゃなかったので、それ以外は誰もいなかった。



A Shinano folyó egyik torkolatánál volt egy nem túl magas kilátó, ennek ellenére szépen be lehetett látni a tetejéről a várost is, meg a tengert is körben. Viszont rettenetesen erős szél fújt, úgyhogy nagyon kellett figyelnem, nehogy kifújja a telefont a kezemből. :D Pont mint annakidején Írországban.

At one of the estuaries of the Shinano river, there was a not too tall lookout tower, but it still provided a nice view of the city and the sea around. However, the wind was blowing like hell, so I had to concentrate hard not to lose my phone to it. :D Exactly like in Ireland a few years ago.

信濃川の川口の1つには特に高くない見張り台があって、そこからは街の景色も、回りの海の景色もすごかった!
ただし、風もすごかったので、携帯が吹き飛ばされないために集中しないといけなかった。 :D
ちょうど前アイルランドに行ったときのそっくりだった!

https://goo.gl/photos/4pTD9ChmEm9wfPCr8

No comments:

Post a Comment